Terug naar de resultaten
Verkocht
Handelsstraat 20 in Stadskanaal 9501 ET

Handelsstraat 20

9501 ET Stadskanaal
Vraagprijs € 225.000,- k.k.
0592-26 48 54

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1910 Woonoppervlakte 766 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP AANGEBODEN: Veelzijdig woon/winkelpand gelegen op korte afstand van het centrum van Stadskanaal. Het fraaie pand is gelegen op een kavel van 1360m² eigen grond en biedt door de ligging en ruimte tal van mogelijkheden.

Woonoppervlakte woongedeelte: 173,8m². Overige inpandige...
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP AANGEBODEN: Veelzijdig woon/winkelpand gelegen op korte afstand van het centrum van Stadskanaal. Het fraaie pand is gelegen op een kavel van 1360m² eigen grond en biedt door de ligging en ruimte tal van mogelijkheden.

Woonoppervlakte woongedeelte: 173,8m². Overige inpandige ruimte (waaronder tevens winkelruimte valt): 591,8m². Externe bergruimte: 3,9m². Bruto inhoud woonhuis 2.885m³ (conform NEN2580 ingemeten op locatie).

Indeling woonhuis: achterentree/bijkeuken met witgoedaansluitingen en cv-opstelling; centrale gang; toilet met fonteintje; badkamer met douche, wastafel, badmeubel en decorradiator; woonkeuken met trapopgang en met inbouwkeuken welke voorzien is van vaatwasser, koelkast, stenen werkblad, oven, 5 pits gaskookplaat, rvs-schouw, draaicarrousel en spoelbak; straatgerichte woonkamer met tevens zicht over het voorgelegen 'Stadskanaal'; kantoor/slaapkamer (met binnendoor naar het winkelgedeelte). Verdieping: overloop met toegang tot zolderruimte; centrale gang; 4 slaapkamers welke allen zijn voorzien van vaste kastruimte en waarvan 1 met dakkapel.

Indeling winkel/bedrijfsruimte: entree/winkel; meterkast; 3 verschillende magazijnen/werkplaatsen.
Verdieping bedrijfsruimte: royale zolder/opslag welke door middel van vaste trap te bereiken is.

Achter de woning ligt een verrassend ruime achtertuin welke privacy-biedend is en nog diverse parkeerplekken biedt alsmede een eenvoudig houten tuinhuisje/berging.

Extra info: traditionele bouw; oorspronkelijk bouwjaar ±1910; wordt verwarmd door middel van centrale verwarming (woongedeelte); bedrijfs/winkelruimte wordt verwarmd door middel van gaskachels en 1 gasgestookte heater; houten kozijnen rondom met grotendeels isolerende beglazing; de buitenzijde van de woning is deels afgewerkt met kunststof (o.a. dakkapel); beschoten kap op het woonhuis; deels houten vloeren en deels betonnen vloeren; winkel voorzien van systeemplafond; gelegen tegenover vaar- en viswater; dit woon/winkelpand is op enkele minuten gelegen van de voorzieningen van Stadskanaal, zoals o.a. sportvelden (basis)onderwijs en ziekenhuis, doch ook op korte afstand van uitvalswegen naar o.a. Assen, Emmen en Groningen.

Stadskanaal is een woonplaats in de gemeente Stadskanaal in de provincie Groningen. Anno 2018 heeft het circa 20.000 inwoners en behoort daarmee tot de grootste plaatsen in de provincie. De plaats is ontstaan als veenkolonie en uitgegroeid tot een regionaal centrum. Een belangrijk deel van de bebouwing ligt als een bijna 10 kilometer lang lintdorp langs het gelijknamige kanaal. Aan weerszijden zijn en worden nieuwe woonwijken toegevoegd.

Hieronder het vigerend bestemmingsplan op dit adres:
Artikel 20. Detailhandelsdoeleinden 1
20.1. Bestemmingsomschrijving
De op de kaart voor Detailhandelsdoeleinden 1 aangewezen gronden zijn bestemd voor:
gebouwen voor:
detailhandel, met uitzondering van volumineuze detailhandel en detailhandel in motorbrandstoffen;
dienstverlenende bedrijven en/of dienstverlenende instellingen;
woningen voorzover het bestaande woningen betreft;
het behoud en herstel van cultuurhistorische waarden;
met daaraan ondergeschikt:
wegen, straten en paden;
parkeervoorzieningen;
nutsvoorzieningen;
groenvoorzieningen;
water;
speelvoorzieningen;
met de daarbijbehorende:
erven en terreinen;
bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
20.2. Bouwvoorschriften
20.2.1. Gebouwen
Voor het bouwen van de in lid 20.1 sub a genoemde gebouwen gelden de volgende bepalingen:
een gebouw mag uitsluitend binnen een bouwvlak worden gebouwd;
het bebouwingspercentage van een bouwvlak mag ten hoogste het op de kaart in het bouwvlak aangegeven percentage bedragen;
de oppervlakte van een woning mag ten hoogste 150 m2 bedragen;
de goothoogte van een gebouw mag ten hoogste de op de kaart in het bouwvlak aangegeven goothoogte bedragen;
de bouwhoogte van een gebouw mag ten hoogste de op de kaart in het bouwvlak aangegeven bouwhoogte bedragen.
20.2.2. Bouwwerken, geen gebouwen zijnde
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende bepalingen:
de hoogte van erf- en terreinafscheidingen mag ten hoogste 2 m bedragen, met dien verstande dat de hoogte van erf- en terreinafscheidingen voor de naar de weg gekeerde gevel c.q. het verlengde daarvan ten hoogste 1 m mag bedragen;
de hoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mag ten hoogste 5 m bedragen.
20.3. Aanlegvoorschriften
20.3.1. Aanlegvergunningplichtige werkzaamheden
Het is verboden zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van Burgemeester en Wethouders (aanlegvergunning) de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden uit te voeren:
het slopen van bebouwing langs de Poststraat, Handelsstraat, Semsstraat, Postkade, Handelskade en Semskade.
20.3.2. Toegestane werkzaamheden
Het in lid 20.3.1 vervatte verbod is niet van toepassing op werken en werkzaamheden welke: het normale onderhoud betreffen; reeds in uitvoering zijn op het tijdstip van het van kracht worden van dit plan.
20.3.3. Voorwaarden
De in lid 20.3.1 genoemde vergunning kan slechts worden verleend, mits: geen onevenredige aantasting plaatsvindt van het straat- en bebouwingsbeeld en de cultuurhistorische waarden van de bebouwing.
20.4. Gebruiksvoorschriften
20.4.1. Verbodsbepaling
Het is verboden de gronden en bouwwerken te gebruiken of te laten gebruiken op een wijze of tot een doel, strijdig met deze bestemming.
20.4.2. Strijdig gebruik
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming, zoals bedoeld in lid 20.4.1, wordt in ieder geval gerekend: het gebruik van de gebouwen voor bewoning, tenzij het bestaande woningen betreft;
het gebruik van gronden en bouwwerken voor de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk van meer dan 1.000 kg;
het gebruik van gronden en bouwwerken voor bedrijfsdoeleinden;
het gebruik van gronden en bouwwerken als horecabedrijf;
het gebruik van gronden en bouwwerken voor seksinrichtingen;
het gebruik van gronden als standplaats voor kampeermiddelen;
het gebruik van gronden voor de opslag van schroot, afbraak- en bouwmaterialen, anders dan voor de uitvoering van krachtens de bestemming toegelaten bouwactiviteiten en werken en werkzaamheden;
het gebruik van gronden voor de stalling en opslag van (aan het oorspronkelijk gebruik onttrokken) voer-, vaar- of vliegtuigen;
het gebruik van gronden voor het storten van puin en afvalstoffen.
20.5. Vrijstelling van de gebruiksvoorschriften
20.5.1. Meest doelmatige gebruik
Burgemeester en Wethouders verlenen vrijstelling van het bepaalde in lid 20.4.1, indien strikte toepassing daarvan zou leiden tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, welke beperking niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd.
20.6. Strafbepaling
Overtreding van het bepaalde in de leden 20.3.1 en 20.4.1 wordt aangemerkt als een strafbaar feit in de zin van artikel 1a, onder 2° van de Wet op de economische delicten.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 225.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning herenhuis Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 1910 Bouwjaar toelichting nadien op vele punten gemoderniseerd Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum, beschutte ligging en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 766 m² Perceeloppervlakte 1360 m² Inhoud 2885 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, Gaskachels C.V.-Ketel HR Combiketel (Gas Combiketel uit 2016, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, Zonneterras Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 490 m² (24.5 m bij 20.0 m) Ligging hoofdtuin Noordoost Achterom Ja Kwaliteit tuin normaal Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Met vliering Parkeergelegenheid Garage Geen garage Dak Soort dak samengesteld dak Toelichting plat dak met bitumen gedekt Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Gedeeltelijk gestoffeerd Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente Wildervank Sectie E Perceelnummer 1696 Oppervlakte 1360 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Handelsstraat 20 in Stadskanaal 9501 ET Handelsstraat 20 in Stadskanaal 9501 ET Handelsstraat 20 in Stadskanaal 9501 ET Handelsstraat 20 in Stadskanaal 9501 ET

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.
Route van naar Handelsstraat 20, 9501 ET Stadskanaal
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.