Verkoop

Uw huis verkopen is geen alledaagse aangelegenheid. Althans, niet voor u. Daarom staan wij u graag met raad en daad terzijde tijdens het hele verkoop­traject, van begin tot eind. Daarbij is één ding zeker: als u uw woning bij ons in verkoop geeft, mag u erop rekenen dat wij u veel zorgen uit handen nemen.
 

Wat doen wij voor u?
 

Mijn Makelaar Meertens tekent voor de totale begeleiding bij het verkopen van uw woning. Concreet houdt dat in dat wij het volgende voor u verzorgen:
 

·         De vraagprijs bepalen
 

·         Het publiciteitsplan bepalen
 

·         Bezichtigingen begeleiden
 

·         De onderhandelingen voeren
 

·         De koopakte opstellen
 

·         Afhandeling bij de notaris
 

·         De financiële afwikkeling
 

Maar wij beginnen natuurlijk met een uitgebreid gesprek waarin wij samen met u duidelijke afspraken maken, zodat u precies weet wat u te wachten staat.
 

De vraagprijs bepalen
 

Het is van belang om een goede, realistische prijs voor uw woning te vragen. Daarom doen wij een grondige inspectie van uw woning en uitgebreid veldonderzoek. Wij raadplegen diverse registers, databases en andere informatiebronnen, kijken naar de bouwkundige staat en de kwaliteit van het huis en controleren bestem­mingsplannen en milieuaspecten. Bij appartementen wordt ook gekeken naar de status van de Vereniging van Eigenaars en het Onderhoudsfonds.
 

Inzetten van media
 

Goede marketing wordt ook bij woningverkoop steeds belangrijker. Mijn Makelaar Meertens weet als geen ander op welke manieren zoveel mogelijk kopers te bereiken en in welke media u het beste kunt adverteren.
 

Samen met u kunnen we bepalen welke media wij inzetten om uw woning onder de aandacht te brengen. Of het nu gaat om advertenties in de lokale krant of de voorpagina van de Funda-site, dé woningsite van de NVM. Verder zorgen wij uiteraard voor een duidelijke en informatieve pros­pectus voor de kandidaat-kopers.
 

Afwikkeling
 

Wij zorgen ook voor de afwikkeling en leggen voor u het formeel-juridische deel van de verkoop vast in een koop­akte. Dat is ook het moment waarop alle onzekerheden en vragen opgelost moeten zijn en de verkoop een feit wordt. Er kunnen nogal wat onzekerheden en vragen leven want bij een verkooptransactie spelen heel wat specifieke zaken een rol. Denk aan verborgen gebreken (olietank, asbest) en erfdienstbaarheden, maar bijvoor­beeld ook aan het functioneren van de Vereniging van Eigenaars als het gaat om een appartement. Een goede formulering in de koopakte is dan ook van essentieel belang. Bij ons mag u rekenen op de juiste adviezen voor een onbezorgde afwikkeling van de verkoop. Ook na de verkoop kunt u nog steeds bij ons terecht met vragen. Een kwestie van nazorg. Voor u een bewijs dat deskundig advies zijn waarde bewijst.